fbpx Skip to main content
Web

3 manieren om gratis grote bestanden door te sturen

By september 8, 2014februari 10th, 2021No Comments

Regelmatig is een bestand te zwaar om via e-mail door te sturen. Dan is gratis online storage de oplossing. Het is snel, makkelijk en… helemaal gratis. Wij geven jou de 3 meest efficiënte tools.

De eenvoudigste: Wetransfer

Wetransfer is een gratis platform opgericht in 2009. Sindsdien zijn er wereldwijd al meer dan 100 miljoen bestanden doorgestuurd. Met Wetransfer kan je documenten, foto’s, video’s of muziekdoorsturen. Per verzending is er een maximumcapaciteit van 2GB beschikbaar. Je kan meerdere bestanden tegelijk doorsturen en naar meerdere personen tegelijk. Het grote voordeel van Wetransfer is de eenvoud. Je hoeft niet in te loggen of je eerst te registreren. Ga naar ‘wetransfer.com‘, upload de files en geef het e-mailadres op van de persoon naar wie je de informatie wilt doorsturen. Er is naast de gratis versie ook een betalende upgrade beschikbaar. Het verschil? Meer oplaadruimte (5 GB), langere bewaartijd, beveiligde transfers en een gepersonaliseerde achtergrond.

De sterkste: Filedropper

Van alle online storage websites is File Dropper degene waarmee je de grootste files kan doorsturen. Tot 5 GB kan je gratis per transfer doorsturen. Jouw bestanden blijven tot 30 dagen op hun server staan. Als ze in die tijd worden gedownload worden ze niet verwijderd, maar blijven ze opnieuw bewaard. Hoe werkt het? Ga naar ‘filedropper.com‘, haal jouw bestand op en meteen krijg je een link die je aan iemand kan doorgeven. Daarnaast geven ze je ook de code om een link naar jouw bestand in een website of op een fora te plaatsen. De uploadpagina van File Dropper is net als Wetransfer simpel en overzichtelijk. De downloadpagina bevat reclame en is minder ‘clean’. Tweede nadeel is dat je de link naar jouw bestand zelf nog aan een e-mail moet toevoegen. Net zoals Wetransfer biedt dit platform ook een betalende versie met meer mogelijkheden.

De meest gevarieerde: Dropbox

Dropbox is ook een online storage platform maar eentje met meer mogelijkheden. Je kan dropboxop jouw desktop, tablet of smartphone installeren. Wanneer je vervolgens een bestand uploadt zal dit op alle dragers met dropbox terug te vinden zijn. In dropbox kan je meerdere aparte mappen maken. Elke map kan je ook delen met anderen. Wanneer die persoon (bv. een leverancier of klant) dan een document in de map plaatst, zal jij ook direct toegang hebben tot het bestand aangezien jullie dezelfde map delen.

Je kan ook via hun website ‘www.dropbox.com‘ i.p.v. rechtstreeks vanuit jouw computer – in jouw dropboxaccount inloggen. Handig als jouw computer of smartphone niet in de buurt is. De installatie van dropbox is makkelijk.

Extra beveiliging

Gratis bestanden doorsturen gebeurt telkens via een online storage platform. Zij bieden ruimte op hun servers aan om jouw bestanden tijdelijk te bewaren totdat iemand de file komt halen. Groot voordeel is het gebruiksgemak en het feit dat je hiervoor niet hoeft te betalen. Nadeel kan zijn dat jouw files ergens op een server terechtkomen waar je geen controle meer hebt. Indien het om vertrouwelijke informatie gaat, is jouw files beveiligen met encryptie een goede oplossing. Bestanden worden als het ware verzegeld en enkel met een unieke sleutel of wachtwoord kunnen deze door de ontvanger terug leesbaar worden gemaakt.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]