fbpx Skip to main content
NieuwsWeb

Waarom uw website beter begint met https

By maart 20, 2018maart 8th, 2021No Comments

In de zoekbalk van uw browser ziet u dat een website kan beginnen met http of met https. Als uw website begint met http dan is het beter om dit om te laten zetten naar https. De ’s’ achteraan wijst erop dat uw website beter beveiligd is dan voorheen. Er is met andere worden een ssl certificaat toegevoegd aan uw website. Deze zorgt ervoor dat het uitwisselen van gegevens tussen uw webserver en browser versleuteld gebeurd. Gevoelige data zoals wachtwoorden of creditcard gegevens kunnen hierdoor niet langer makkelijk onderschept worden.

SSL certificaat wordt aangemoedigd door Google Chrome

Google Chrome zal vanaf juli niet beveiligde websites markeren.

 

De 3 voordelen van een SSL certificaat

1. Veiligheid verhogen

Veiligheid is de hoofdreden om een ssl certificaat te activeren. SSL staat voor Secure Sockets Layer oftewel een extra laag ter beveiliging van uw website. U herkent het niet enkel aan de https waarmee jouw website adres begint maar vaak ziet u ook een slotje voor of na de domeinnaam.

2. Positie in Google verbeteren

Deze beveiliging heeft nog een ander voordeel. Google beloont namelijk websites die deze beveiliging hebben door hun positie te verbeteren in hun resultatenlijst. De ranking van uw website zal dus verbeteren t.o.v. de websites die nog niet deze beveiliging hebben aangevraagd.

3. Vertrouwen uitstralen

Een laatste niet onbelangrijk voordeel, zeker voor webshops, is het vertrouwen dat uw website uitstraalt naar bezoekers en kopers toe. Zij weten dat hun gegevens veilig zijn als ze uw website bezoeken of iets via uw website kopen. Google Chrome en Mozilla Firefox zullen zelfs in sommige gevallen een waarschuwingsvenster tonen wanneer deze beveiliging niet aanwezig is. Dit schikt af, jaagt bezoekers weg en schaadt uw imago ook al is uw website in orde maar nog zonder certificaat.

 

Hoe krijg ik dit SSL certificaat?

Eenvoudig, uw websitebouwer of webhost provider kan dit voor u activeren. De meeste webhosting pakketten bevatten een gratis SSL certificaat dat via uw hostpaneel kan gekoppeld worden aan uw website.

3 soorten SSL certificaten

Naargelang de omvang van uw website en organisatie kan kiezen uit 3 types van SSL certificaten. Meestal zal type 1 volstaan voor uw website.

Standaard certificaat

Het standaard certificaat of single domain certification beveiligt 1 domein bv. www.luupa.be. Voor de meeste websites zal dit SSL certificaat volstaan.

Wildcard SSL certificaat

Heeft de website behalve www.mijnwebsite.be ook nog een andere subdomeinen zoals shop.mijnwebsite.be dan biedt een wildcard ssl certificaat de juiste bescherming.

Multi domein SSL certificaat

Dit certificaat is de juiste keuze wanneer verschillende domeinen van eenzelfde eigenaar moeten worden beveiligd met één certificaat.

3 niveaus van beveiliging

Naast het type van certificaat kan u ook het niveau van beveiliging bepalen. De domein validatie ( single domain validation) is daarbij de meest gebruikelijke en voorkomende.

Niveau 1: Eigenaar

Dit omvat de domein validatie. Er is een basiscontrole van de website-eigenaar. Vaak gebeurt deze controle automatisch omdat u al klant bent bij een website bureau of webhosting provider. Kiest u deze beveiliging dan ziet u kort erna dat uw website niet langer begint met ‘http’ maar met ‘https’ en verschijnt het icoon slotje.

url balk met https weergave

Niveau 2: Organisatie

Op dit niveau is er een controle van de bedrijfsgegevens. Ook hier verschijnt na de validatie het slotje en wordt ‘http’ omgevormd naar ‘https’. Ook mag u dan het Trust Seal logo aan jouw website toevoegen.

Niveau 3: Eigenaar en organisatie

Het hoogste niveau herkent u meestal aan de extra info die voor de https verschijnt in een groene balk zoals de bedrijfsnaam en het land van oorsprong. Bij dit niveau spreken we van een extended validation SSL certificaat en worden zowel de bedrijfsgegevens en de domeinnaam grondig en handmatig gecontroleerd. Grote webshops zoals Zalando en Bol.com beschikken over zo’n certificaat.

 

Waarom doet u het beter meteen?

Google wil elke eigenaar van een website aansporen om dit SSL certificaat zo snel mogelijk aan te vragen. Daarom zal in de Google Chrome webbrowser vanaf juli 2018 de melding ‘not secure’ verschijnen bij elke website als deze nog geen SSL certificaat heeft.

Wilt u een SSL certificaat activeren maar weet u niet precies hoe? Of heeft u nog andere vragen over domeinnamen, webhosting of het registreren van een domeinnaam? Contacteer ons via mail of bel ons via T 09 280 05 09. Wij helpen u graag verder.